De Spirituele Wortels Van De Eigenschappen Van Een Mens

laitman_281_02Vraag: Er zijn open, extraverte mensen op de wereld en er zijn gesloten, eenzelvige mensen. Hoe verklaart Kabbalah dit? Welke spirituele wortels liggen hieraan ten grondslag?

Antwoord: Iedereen is verschillend.

Het hangt af van de Sefirot in het individu dat zich in het alomvattende lichaam bevindt. Als de Sefirot Hesed en Netzach in een mens aanwezig zijn en hem onder controle hebben, zijn deze Sefirot verantwoordelijk voor verspreiding en uitbreiding. Anderzijds bevatten de Sefirot Gevura en Hod eigenschappen van introversie, waakzaamheid en verdediging.

De Sefira Yesod bevat de alomvattende eenheid van alle Sefirot. Deze Sefira leidt naar het correcte gebruik van alle eigenschappen, zowel de ‘negatieve’ als de ‘positieve’, want het ene kan niet zonder het andere bestaan. Door wederzijdse aanvulling wordt de perfectie, die we moeten bereiken, geboren.

Vraag: Maakt een stijging naar een hoger niveau het voor ons mogelijk om alle verhoudingen tussen mensen tot een succes te maken, of lukt dat alleen tot op zekere hoogte?

Antwoord: Een stijging naar een hoger niveau maakt het je mogelijk om alle verhoudingen tussen mensen en alle verhoudingen met de Schepper tot een succes te maken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/1/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: