Streven Naar Het Volgende Niveau

 Opmerking: Er staat geschreven dat je geen spiritueel niveau mag overslaan. Juist dit was de oorzaak van de dood van Nadab en Abihu.

Antwoord: Het is een feit is dat een mens de volgende staat niet mag oproepen voordat deze naar hem toe komt. Alleen als hij een aanleiding krijgt om het Corrigerende Licht aan te trekken, kan hij naar het volgende niveau gaan. Hij mag dit onder geen enkele voorwaarde eerder doen.

Daarom moeten we altijd naar de meest inactieve staat streven, Katnut (de kleine staat) genaamd. Een grote staat komt juist dan wanneer je deze nodig hebt om iets te overwinnen.

Als je naar het volgende niveau streeft, betekent dit dat je ernaar streeft om daar in een passieve staat te zijn. Ook dit bewijst dat je niet voor jezelf op dat niveau bent . Je doet het als je de gelegenheid gegeven wordt om anderen te vullen. Gadlut (de grote staat) komt niet omdat jij deze staat wekt, maar om je de mogelijkheid te tonen om anderen te corrigeren en te vullen.

Vraag: Heeft dit betrekking op lesgeven en het verspreiden van de methode van verbinding?

Antwoord: Op alles: lesgeven, disseminatie, de correctie van de wereld en op meer verlangens en eigenschappen van anderen toevoegen.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 4/27/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: