Het Einde Van Het Geldtijdperk, Deel 4

Laitman_115_04Alle destructies zijn een voorbereiding op correctie. De eerste destructie, de allereerste zonde van Adam, was de zonde van de boom der kennis van goed en kwaad. Later, als gevolg van deze fundamentele zonde, ontstond er van generatie op generatie veel verdeeldheid.

In elke generatie werd er steeds meer verdeeldheid onthuld, totdat deze verdeeldheid in het oude Babylonië zo sterk zichtbaar werd dat het volk Israël afgescheiden raakte van de andere volkeren van de wereld. Hierbij spreken wij niet over mensen, maar over twee methoden van correctie. Eén methode zegt: “Wij zullen de weg volgen die de natuur ons laat zien. De Schepper heeft ons geschapen met het verlangen om te genieten en te slagen in het leven, dit verlangen gaan wij vervullen.”

De tweede methode zegt: “De Schepper heeft een verlangen om te genieten geschapen, niet om succes te hebben in het leven. Er zal niets goeds gebeuren als ik mijn egoïstische verlangen volg. Op een dag komt er immers een einde aan het leven. Ik moet mijn verlangen om te genieten gebruiken om er bovenuit te stijgen. Als ik de juiste inspanning lever om tegen het verlangen om te genieten in te handelen, ontvang ik van Boven de Hoge Kracht van de natuur. Het is een wonder. Het is voldoende als ik aan mijn egoïsme werk door het te weerstaan en te proberen om mij met anderen te verenigen. Dan zal er een groot Licht naar ons toe komen dat ons zal helpen om ons boven ons egoïsme uit te verbinden. Op deze manier gaan we de Schepper onthullen.”

Er zijn dus twee methoden. Ofwel we werken op basis van ons egoïsme en met de hulp daarvan organiseren wij onszelf en de wereld, of we willen – als gevolg van de wens om genot te ontvangen – het hogere niveau organiseren en het egoïsme alleen als middel gebruiken.

Vraag: Als elke vernietiging een voorbereiding is voor correctie, welke onderlinge verdeling bereidt de wereld dan beter voor op correctie, het Amerikaanse model of het Europese model? Welk continent ligt dichter bij de verwezenlijking van het kwaad en de correctie daarvan?

Antwoord: Amerika is een beginfase, met een vleugje egoïsme. Eens brachten zij mensen van verschillende nationaliteiten uit verschillende landen bij elkaar, mensen die niets bezaten en vanuit het niets begonnen om het land op te bouwen op basis van één enkel principe: de macht van het geld.

Als gevolg daarvan is de Amerikaanse cultuur nauw verwant aan de hele wereld, deze cultuur kan overal heen geëxporteerd worden. Overal begrijpen mensen immers wat geld is. In Europa was dat anders. Europa is trots op haar individuele, speciale cultuur die zij in al haar kolonies probeerde te introduceren.

Het gebrek aan eenheid werd veel sneller in Europa onthuld. Daar zijn er conflicten tussen landen en regeringen, en er zijn territoriale claims. Volgens het programma van de schepping moesten zij ontdekken dat het Amerikaanse project dat alles in geld vertaalt met name in Europa niet kan worden gerealiseerd, waar vele parameters afgewogen moeten worden zonder geld als meeteenheid te hebben.

Het gevolg hiervan zal ertoe leiden dat men in Europa gaat begrijpen dat men door lijden heengaat. Elk programma dat zij nu aanbieden zal groot lijden ten gevolge hebben.

Vraag: Wanneer zullen de groep van Abraham en de groep van Nimrod elkaar weer ontmoeten en zich met elkaar verenigen?

Antwoord: De groep van Nimrod handelde – vanaf het oude Babylonië en daarna – alleen vanuit het principe van de macht van het geld. Deze aanpak is in elk land tot op de dag van vandaag diep ingeworteld, met kleine verschillen door het nationale karakter van elk land.

In de groep van Abraham begon men zich, niet op basis van geld maar op basis van het principe van eenheid, met elkaar te verbinden. Dus in hun houding domineerde niet het geld, maar wel: geven aan elkaar. Dit betekent dat de inspanningen om zich met elkaar te verenigen ofwel uit de portemonnee kunnen komen, of uit het hart.

Deze groep slaagde erin om de Tempel te bouwen en om eenheid te bereiken, maar toen viel deze groep uiteen. Nu wil de groep van Abraham zich echter met de groep van Nimrod vermengen. In deze tijd willen vooral de Joden in Amerika en Europa zich zoveel mogelijk met de groep van Nimrod verbinden, zij zullen echter ontdekken dat dit niet werkt.

Ze zouden heel graag willen opgaan in de gehele mensheid en hun gewoonten willen overnemen, maar daarin zullen zij niet slagen. De mensheid mag hen niet. De Joden worden geminacht en gehaat, zij worden geweerd. De Joden beseffen niet hoezeer ze door alle landen van de wereld gehaat worden.

Deze twee groepen kunnen alleen gaan samenwerken op voorwaarde dat – als resultaat van het werk van de groep van Abraham, namelijk de Kabbalisten – het Hoge Licht op de groep van Nimrod zal gaan schijnen en het hen mogelijk zal maken om te begrijpen dat zij zich bij de groep van Abraham moeten voegen, bij de methode van verbinding. Deze methode zal zich onder alle volkeren verspreiden. Alleen in deze vorm kunnen er correcties gemaakt worden.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 8/8/16, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed