De Wijsheid Van Kabbalah En Vechtsporten

laitman_954Vraag: Promoot de Wijsheid van Kabbalah deelname aan vechtsporten? Daardoor ontwikkel je uithoudingsvermogen, teamgeest, je leert pijn verdragen en er worden positieve eigenschappen in je ontwikkeld.

Antwoord: Ik heb vaak gehoord dat mijn leraar Rabash dergelijke dingen aanraadde, maar alleen met het doel om fysiek vaardig te worden en voor zelfverdediging. Ik heb nooit gezien dat hij hier zelf mee bezig was. Hij was van mening dat het het beste is om veel te lopen, te zwemmen en soms aan gymnastiek te doen. Hij was een heel sterke man, veel sterker dan ik, hoewel ik veertig jaar jonger was. Rabash verrichtte zijn leven lang fysieke arbeid. Hij bracht zakken cement van 40 kilo naar de derde of vierde verdieping.

Ik denk dus dat als een mens het nodig heeft, hij aan vechtsporten moet doen. Maar in principe zal de studie van de Wijsheid van Kabbalah alles in hem in evenwicht brengen. Uiteindelijk kiest men dat wat in harmonie is met zijn spirituele beweging.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed