De Koningen Van De Wereld

Dr. Michael LaitmanTorah, Dewariem (Deuteronomium) 7: 24 – Hun koningen geeft Hij in jullie macht en hun naam zul je onder de hemel wegvagen; geen mens zal voor jullie stand kunnen houden, totdat je ze vernietigd hebt. (vertaling: Jitschak Dasberg)

Koningen zijn de belangrijkste verlangens. In een mens zijn er 620 verlangens aanwezig en zij moeten allemaal gecorrigeerd worden. Elke groep verlangens bestaat uit de daarbij behorende tien Sefirot, de eigenschappen ervan, het is noodzakelijk om de belangrijkste te corrigeren.

De correctie vindt niet in de verlangens zelf plaats, maar in de intentie. De intentie is het hoofd van de groep kwaliteiten. Daarom moet deze nauwkeurig gecorrigeerd worden, want verlangens volgen gehoorzaam de intenties die een mens creëert. Intenties om voor mijzelf te ontvangen zijn slechte, onzuivere koningen van de wereld.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 4/27/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: