De Hele Wereld Bevindt Zich In Ons

laitman_928Vraag: Heeft de Wijsheid van Kabbalah betrekking op het concept van de innerlijke waarnemer, en zo ja, is er verschil tussen degene die iets voelt en de plek waar hij dat voelt?

Antwoord: Als iemand de Wijsheid van Kabbalah gaat studeren, voelt hij zowel de wereld buiten hem als de wereld in hem.

Wat zich ogenschijnlijk aan de buitenkant afspeelt, bestaat uit niets anders dan onze innerlijke eigenschappen waarvan de wereld buiten ons een afspiegeling is. Wij zien onszelf, onze innerlijke eigenschappen, de delen van ons innerlijke systeem op het minerale niveau, het vegetatieve, het animale niveau en in de menselijke natuur, wij nemen dit waar als de wereld die zich buiten ons bevindt.

Dit wordt aangetoond in de Wijsheid van Kabbalah en ook in Het Boek De Zohar, een speciaal boek dat 2000 jaar geleden werd geschreven en ons alle geheimen van de natuur vertelt. In de Introduction to The Book of Zohar staat dat de wereld aan ons wordt getoond als iets buiten ons, maar dat het een illusie is en dat deze wereld zich in feite in ons bevindt.

Dit is heel moeilijk waar te nemen. De relativiteitstheorie die nu door wetenschappers wordt ontdekt, beschrijft de integraliteit van het universum en het feit dat het eendimensionaal is. Dit werd duizenden jaren geleden al door de Wijsheid van Kabbalah beschreven.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/17/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed