Waarvoor Is Een Mens Verantwoordelijk?

laitman_219_01Vraag: Wat is de invloed van slechte gedachten op het leven en waarom is een mens daar verantwoordelijk voor als ze door de Schepper naar hem worden gezonden?

Antwoord: Een mens is nergens verantwoordelijk voor, één ding uitgezonderd: om de mogelijkheid te realiseren die gegeven wordt om onafhankelijk te worden en naar spiritualiteit op te stijgen.

Alleen hierin heeft hij vrijheid van keuze. Op elk ander gebied is hij volkomen onderworpen aan de Krachten van Boven die hem beïnvloeden. Hij voert hun instructies uit zonder te begrijpen dat hij een marionet is.

Vraag: Beïnvloeden de gebeden van ouders het lot van het kind? Zijn kinderen verantwoordelijk voor wat hun ouders hebben gedaan?

Antwoord: Niemand is ook maar ergens verantwoordelijk voor. Een mens is zelfs niet verantwoordelijk voor wat hij gisteren heeft gedaan. En hij is zeker niet verantwoordelijk voor de daden van anderen. Dit alles is niet van belang voor de mens. Hij moet zich alleen tot de Schepper wenden en dingen onderscheiden in relatie tot Hem, want hij wordt volledig door de Schepper bestuurd.

Ik verberg deze dingen niet, want zo kunnen mensen een beetje gaan aanvoelen dat de Wijsheid van Kabbalah scherp, direct en open spreekt.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/20/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed