Waar Kunnen Wij De Schepper Onthullen?

laitman_276_01Vraag: De Wijsheid van Kabbalah gaat over de onthulling van de Schepper, maar waar is Hij? Is Hij voorbij het universum, voorbij de begrenzing daarvan, of in een andere dimensie, ik bedoel daarmee: in het universum maar in een ruimte die daaraan parallel is?

Antwoord: De Schepper is een veld waarin wij leven. Hij roept verschillende gevoelens in ons op zodat wij Hem gaan voelen.

De grootste straf is daarom het verdwijnen van de Schepper, als Hij voor ons verborgen is. Wij voelen dan wel de verbinding tussen ons, maar we voelen het veld, de Schepper, niet.

De Wijsheid van Kabbalah is in twee gedeelten verdeeld, één deel daarvan is bedoeld om een mens te leiden naar het voelen van het veld. Het andere deel gaat over het onderzoeken van het veld door eraan gelijkvormig te worden. Als wij veranderen, voelen wij het veld, de Schepper, door wat er in ons verandert. De Schepper blijft constant, alleen wij veranderen totdat wij hem ten volle bereiken.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: