New Life 520 – Ik, God, En De Liefde Voor Anderen

New Life 520 – Ik, God, En De Liefde Voor Anderen

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Tal Mandelbaum ben Moshe

Je houding naar de wereld is egoïstisch en je buit anderen uit. Als je je houding verandert naar liefde voor anderen, lijk je op God.

Samenvatting

De Wijsheid van Kabbalah leert ons dat alles wat we om ons heen zien de reflectie is van onze innerlijke eigenschappen.

Een mens die gaat voelen dat alles wat zich buiten hem bevindt, hij zelf is, wordt op dat moment één met God. God wil je leren om lief te hebben, door middel van elk incident, door elk mens door wie je slecht behandeld wordt. Een wijze student is iemand die van de Schepper leert hoe hij met iedereen met liefde moet omgaan, net zoals Hij met ons omgaat.

In de spirituele betekenis is bidden: vragen om de Kracht van het Licht, dat Het komt en mij verandert en een beter mens van mij maakt.

Iedereen door wie je slecht behandeld wordt, toont jou alleen maar je negatieve eigenschappen. De Schepper gaat met grote liefde met je om, zelfs nu, maar jouw eigenschappen vormen het beeld om tot een slecht beeld. Het Doel van dit alles is om je de kans te geven om je te ontwikkelen naar een niveau dat hoger is dan dat van een engel of een dier, naar dat van de mens, Adam, die gelijkt op God.

From KabTV’s “New Life #520 – Me, God, And The Love Of Others,” 2/12/15

icon for podpress Video: Play Now | Download

icon for podpress Audio: Play Now | Download

In verband met vakantie zullen in de maand juli de blogs niet altijd dagelijks verschijnen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed