Korte Kabbalah Tips – 3-6-2016

laitman_599_01Vraag: Kan een vrouw spiritueel groeien als zij voornamelijk naar de mannengroep op het scherm kijkt?

Antwoord: Natuurlijk. Een man kan ook spiritueel groeien als hij alleen maar naar de mannengroep op het scherm kijkt. Alles is afhankelijk van de behoefte, het bewustzijn, doorzettingsvermogen en groot verlangen.

Vraag: Is het mogelijk om met behulp van de Wijsheid van Kabbalah de ideale echtgenoot te vinden?

Antwoord: Het is niet mogelijk om de ideale echtgenoot te vinden en daarnaar hoef je ook niet te zoeken. De Wijsheid van Kabbalah kan je hierbij niet helpen. De ideale partner voor zowel mannen als vrouwen is de Schepper

Vraag: Raken man en vrouw verder van elkaar verwijderd doordat hun eigenschappen veranderen?

Antwoord: Integendeel, verschillende eigenschappen geven aan man en vrouw de mogelijkheid om boven al deze verschillen zelfs dichter bij elkaar te komen.

Vraag: Heeft uw vrouw de eigenschap van geven bereikt?

Antwoord: Dat is een privé geheim van ons gezin.

Vraag: Wat is de spirituele oorsprong van de seksuele verbinding tussen man en vrouw?

Antwoord: Dit verschijnsel heeft geen spirituele wortel. Dergelijke handelingen in de spirituele wereld worden “koppeling door afstoten” genoemd, dit bestuderen we als we de spirituele Partzufim bestuderen.

Vraag: Ik wil de Wijsheid van Kabbalah bestuderen, maar er zijn andere dingen die me meer interesseren, wat moet ik doen?

Antwoord: Je moet uitzoeken wat voor jou het belangrijkste is in het leven.

Vraag: Als je als echtpaar samen studeert, samen naar de lessen kijkt, samen de bronnen leest en workshops doet, heb je dan een groep nodig?

Antwoord: Het gevoel of het wel of niet belangrijk is om een groep te hebben, zullen zij wel gaan voelen. Maar daar moeten ze het samen over eens zijn. Als één van hen toch nog steeds deel van een groep wil uitmaken, heeft hij of zij het recht om die stap te nemen.

Vraag: Kunnen vader en dochter met elkaar een Kabbalistische groep vormen?

Antwoord: Nee.

Vraag: Bestaat er zoiets als een grote liefde in de Wijsheid van Kabbalah? Niet verliefd worden maar een grote liefde tussen een man en een vrouw?

Antwoord: Als je het hebt over liefde tussen een man en een vrouw in onze wereld, heeft dat niets te maken met de Wijsheid van Kabbalah! De Wijsheid van Kabbalah gaat over de relatie tussen zielen, maar in onze wereld gaat het over de relatie tussen fysieke lichamen.

Vraag: Waarom vinden zoveel vrouwen die de Wijsheid van Kabbalah bestuderen het moeilijk om een man te vinden?

Antwoord: Is dat gemakkelijker voor andere vrouwen? Ik denk dat je vraag betrekking heeft op de algemene statistieken, maar anderzijds is het ook zo dat er mensen trouwen en kinderen krijgen. Natuurlijk zijn er problemen, maar het scheidingspercentage in Kabbalah is laag vergeleken met het percentage in de wereld.

Vraag: Heeft de Wijsheid van Kabbalah een speciale benadering ten opzichte van het leven van iedere dag? Hoe kan een Kabbalist met verschillende dingen bezig zijn? Hij houdt zich bijvoorbeeld een paar uur met spiritueel werk bezig en de rest van de tijd leeft hij zoals hij dat wil en laat hij alles maar gaan.

Antwoord: Niemand dwingt je om dingen te veranderen. Op die manier kan je ermee omgaan! Maar dan zul je merken dat de Wijsheid van Kabbalah langzamerhand je dagelijkse leven vult. Als je verder komt, zal je gaan voelen dat je je spirituele werk ook kunt implementeren als je aan het werk bent, in je leven van elke dag en ook als je met anderen praat. Waarom niet als je er voordeel van kunt hebben?

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/6/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: