Hoe Kunnen Wij De Vooruitgang Op Het Spirituele Pad Versnellen?

laitman_238_01Ik hoor klachten van studenten die zeggen dat de vooruitgang naar het Doel langzaam verloopt. Ik vraag me af wat er bedoeld wordt met ‘langzaam’ of ‘snel’. ‘Versnel’ je de vooruitgang op je pad? Het is uitsluitend mogelijk om het proces te versnellen door middel van de juiste omgeving. Hier kunnen we niet omheen, het is belangrijk om te lezen wat Rabash en Baal HaSulam over dit onderwerp hebben geschreven.

Als je denkt dat er iets niet oké is en slecht, herhaal ik opnieuw dat ‘slecht’ alleen maar een bepaalde staat is als iemand de juiste omgeving niet heeft! Een mens moet de juiste omgeving constant versterken. Het kan geen juiste omgeving op zich zijn, tot aan het einde … tot aan het einde van de correctie, is het enige wat je moet doen: de omgeving versterken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/13/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed