Het Verdriet Van De Kabbalist

laitman_293Vraag: Een Kabbalist die begrijpt dat alles van de Schepper komt, verbindt alle problemen en moeilijkheden van het leven met Hem. Maar voelt hij tegelijkertijd ook angst of verdriet?

Antwoord: Een miljard keer meer dan de gemiddelde mens. Hij weet echter waar het vandaan komt en waarom het er is. Juist om er goed mee om te gaan.

Ik zie nog het beeld van de dood van de vrouw van mijn leraar Rabash voor me. Ze waren 65 jaar samen geweest en ze hielden, zelfs toen ze oud waren, heel veel van elkaar.

Ik herinner me dat hun kleinzoon me belde en zei dat zijn grootmoeder was overleden, hij vroeg me om naar zijn grootvader te gaan. Ik ging meteen. Rabash lag op bed, als een bal opgerold met zijn gezicht naar de muur, hij reageerde op niemand.

Hoewel hij van tevoren wist hoe het zou aflopen – want zijn vrouw was de laatste paar jaar verlamd – voelde ik dat hij een heel heftige schok doormaakte, een klap die hij op zich moest nemen. Niet op menselijk niveau, maar vanuit totaal andere gedachtegangen en doelstellingen. Ik kon zijn spanning, zijn overwegingen over verdere correctie, en zijn lot voelen.

Vraag: Dus er blijven tegenslagen bestaan?

Antwoord: Ik heb het uiterlijke beeld beschreven. Wat zich binnen dit beeld afspeelt … God verhoede dat we ooit zullen beseffen waar zo iemand in een dergelijke staat doorheen gaat.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 3/2/16

In verband met vakantie zullen de komende weken de blogs niet altijd dagelijks verschijnen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: