De Belangrijkste Intentie

Laitman_051Vraag: Is “Er is geen ander dan Hij” de belangrijkste intentie bij alles wat wij doen?

Antwoord: Daaraan moet je toevoegen dat de Schepper alles doet en dat daarom alles juist is en ten goede van de mens bedoeld is. Je beoordeelt het als onjuist in de mate waarin je niet gelijkvormig bent met de eigenschappen van de Schepper.

Vraag: Moet ik er overdag steeds aan denken waarom ik alles doe om zo de Schepper te onthullen? Wat behoort dan het antwoord op deze vraag te zijn?

Antwoord: Allereerst moeten we ons altijd afvragen: “Wat moet ik doen en waarvoor doe ik het?” Vervolgens moet ik besluiten of ik een bepaalde handeling wel of niet uitvoer en zo mijn besluit implementeren.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: