Voeg Niets Toe, Neem Niets Af

laitman_249-03De Torah, Het Boek Dewariem (Deuteronomium), Hoofdstuk “Va’etchanan” (En ik pleitte) 4:02: Jullie mogen niets toevoegen aan hetgeen ik jullie gebied en er niets van afnemen bij het nakomen van de geboden van de Eeuwige, jullie God, die ik jullie vandaag voorleg. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

“Jullie mogen niets toevoegen … en er niets van afnemen”, betekent dat we de voorschriften voor de correcte vervulling van de spirituele wetten nauwkeurig moeten opvolgen.

De Torah stelt duidelijk: “Zodat jullie een nauwkeurige maat hebben,” namelijk een precieze maat voor de rechter- en de linkerlijn, zodat een mens weet wat voor altruïstische Kracht in zijn handen gebundeld is en hij alleen daarmee zijn handelingen meet.

Daarom staat er geschreven: “Jullie mogen niets toevoegen … en er niets van afnemen”, dit betekent: voeg je denken niet toe aan de spirituele wetten, werk met geloof boven de rede.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 2/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: