Verbinding Met De Schepper Bereiken

laitman_527_03Torah, Dewariem (Deuteronomium) 1:20, 1:22 – 1:23: En ik zei tegen jullie: “Julie zijn nu gekomen tot aan het bergland van de Emorieten, dat de Eeuwige, onze God, ons geeft.” Toen zijn jullie met z’n allen naar me toegekomen en hebben gezegd: ”Laten we mannen voor ons uitsturen om voor ons het land te verkennen en laten die ons berichten terugbrengen over de weg die we te volgen hebben en over de steden waarheen we zullen komen.” Dit plan droeg mijn goedkeuring weg en ik koos twaalf man van jullie uit, één voor iedere stam. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Vraag: Waarom was Mozes het met het voorstel van het volk eens om verkenners vooruit te sturen?

Antwoord: In spiritualiteit kan je niet met gesloten ogen lopen. En als je dat besluit, moet je precies weten waarvoor je je ogen sluit.

Laten we zeggen dat er een afgrond voor me ligt en ik denk dat ik er overheen loop, maar ik weet dat deze afgrond nog voor me ligt! Weten is noodzakelijk, anders betekent het dat ik niet vooruit kom, want het is onbekend gebied. Daarom is Mozes het met het volk eens en stuurt hij er mannen op uit om op onderzoek uit te gaan.

Zelfs als de verkenners je later verschrikkelijke dingen zullen vertellen, trek je er op uit om dit land te veroveren, dat wil zeggen: deze staat, deze verlangens.

Maar tot nu toe heeft het volk de indruk dat de handelingen van Mozes verstandig zijn, want ze zijn nog niet volledig gecorrigeerd en zij moeten de voorwaarde van absoluut geloof nog bereiken, namelijk je ogen sluiten.

Op aards niveau betekenen gesloten ogen niet meer dan onwetendheid, op spiritueel niveau echter is het tegendeel waar, het is een diep weten over wat ik wil bereiken.

Ik ga voorwaarts omdat ik er behoefte aan heb om verbinding met de Schepper te bereiken, zodat Zijn Kracht aan mij doorgegeven zal worden! Bovendien begrijp ik dat ik dit wil doen met Zijn hulp. Anders zou ik niet in staat zijn om Hem aan te trekken, om Hem naar me toe te trekken.

Alleen op deze manier zal ik Hem kunnen vastgrijpen, waar ik weet dat er aan de ene kant een onvermijdelijke dood is, het onvermogen om ook maar iets te doen, en aan de andere kant bevinden zich Zijn duidelijke instructies. Ik ben altijd op pad in “geloof boven de rede”.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book,” 12/30/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed