Twee Redenen Voor De Verspreiding Van De Joden Over De Hele Wereld

laitman_747_01Vraag: Waarom zijn de Joden over de hele wereld verspreid?

Antwoord: Dit heeft om twee redenen plaatsgevonden. Ten eerste omdat zij als egoïsten vernietigingen veroorzaakten onder mensen in de tijd van de eerste Beit HaMikdash (Tempel) en omdat zij later, in de tijd van de tweede Beit HaMikdash, niet meer met elkaar konden omgaan en samenleven. Daardoor werden zij op een natuurlijke wijze ver uit elkaar gedreven en raakten zij over de hele wereld verstrooid.

Ten tweede – zoals gezegd wordt in de Torah, namelijk in de Wijsheid van Kabbalah – werden ze over de hele wereld verspreid om ‘vonken’ van aantrekkingskracht naar een hogere staat, naar alle volkeren ter wereld te brengen.

From the Webinar 5/8/16 

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed