Op Weg Naar “Correct Communisme”

laitman_435Vraag: Generaties lang woonde er een groot aantal Joden op Russisch grondgebied. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Rusland en Israël?

Antwoord: Ten eerste woont er een zeer groot aantal immigranten uit Rusland in Israël, ongeveer een miljoen mensen. Ik denk dat er nog meer zullen komen en dat het aantal tot boven een miljoen zal stijgen, want er wonen nog steeds veel Joden in Rusland, hoewel men dat misschien niet toegeeft.

De Lubavitcher Rebbe heeft eens gezegd dat er officieel staat vermeld dat er drie miljoen Joden in Rusland wonen, maar in werkelijkheid zijn het er ongeveer 20 miljoen. In Amerika is het net zo, en daarbij tellen we de tien stammen waarvan de locaties niet bekend zijn niet mee. Voorlopig is dat alles verborgen, maar het zal worden onthuld wanneer het nodig is.

Ik ben van mening dat de betrekkingen tussen Rusland en Israël moeten worden bevorderd om ervoor te zorgen dat we hen het juiste communisme kunnen laten zien. Het juiste communisme is niet het communisme dat men tevergeefs heeft geprobeerd op te bouwen in de Sovjet-Unie, wanneer echter de correcte samenleving wordt gebouwd, gaat het over een commune. In de westerse landen en in Amerika begint er een tendens naar een dergelijke samenleving te ontstaan en er zijn ook stromingen die zich oriënteren op het socialisme. De wereld nadert een situatie waarin geautomatiseerde productie terrein wint en daardoor ontstaat er werkloosheid.

Economie die op geld is gebaseerd zal geleidelijk aan verdwijnen en de maatschappij zal met een groot probleem blijven zitten, dus eenheid in de samenleving is de eerste uitdaging waar de wereld al oog voor begint te krijgen. Het probleem is echter dat niemand weet hoe we verder in deze richting moeten gaan, omdat de correcte solidaire samenleving alleen kan worden gevormd met behulp van integrale educatie, afkomstig uit de Wijsheid van Kabbalah.

Ik denk dat er in Rusland een speciale aanleg voor dergelijke verhoudingen aanwezig is, want ondanks de enorme problemen die zich tijdens het Sovjet-tijdperk voordeden, hadden mensen toch een positief gevoel over een dergelijke wijze van bestaan en had men er een zekere affiniteit mee. De Russische natie zal de socialistische elementen niet loslaten, evenmin als de stichtingen waar de Joden in Israël zich toe aangetrokken voelen.

De vorming van de juiste toekomstige maatschappij zal de redding zijn, niet alleen in Israël maar ook in Rusland, op een andere manier zullen we niet uit de huidige crisis komen. De hele wereld kan alleen uit de crisis komen door een nieuwe maatschappij te creëren, niet door middel van technologische hulpmiddelen.

From KabTV’s “A Talk About the Independence Day” 4/30/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: