New Life 712 – De Invloed Van Vrouwen Op Mannen

New Life 712 – De Invloed Van Vrouwen Op Mannen

Dr. Michael Laitman in gesprek met  Oren Levi en Tal Mandelbaum ben Moshe

Samenvatting van deze video

De materie waaruit de schepping bestaat is een verlangen om te ontvangen, een vrouw genaamd. Een vrouw is het verlangen om vervuld te worden en de man is degene die haar vervult. In de dierenwereld bestaat het verlangen van het vrouwtje alleen om nageslacht te krijgen en de rol van het mannetje is om haar verlangen te vervullen. Op het menselijke niveau hebben we een vrije wil en deze moeten we gebruiken om gelijkvormig te worden aan de Schepper en een bestaansvorm te bereiken waarop al onze handelingen het doel hebben om de Hoge Kracht die in ons werkt te onthullen.

Als de natuur bijvoorbeeld het seksuele verlangen in een mens opwekt, moet hij de Hoge Kracht die op hem werkt onderscheiden en ontdekken, en niet zondermeer uitgaan van het instinctieve, hij moet als doel stellen dat hij de Hoge Kracht wil ontdekken die zijn leven bestuurt, hem beïnvloedt en achter alles aanwezig is.

De Schepper is in een mens gekleed als een hand die een marionet laat bewegen, het is Zijn verlangen dat een mens Zijn partner wordt. De vrije wil bestaat eruit om het hoge plan op de juiste wijze ten uitvoer te brengen.

Een vrouw is veel sterker dan een man in haar vermogen om de werkelijkheid te veranderen, daarom moet een vrouw haar man naar de Schepper leiden om via hem de spirituele vervulling te ontvangen. De Schepper wordt onthuld in het huis dat zij door dit gemeenschappelijke verlangen en door hun juiste onderlinge verbinding bouwen. Wij worden als egoïsten geschapen en het is ons doel om de ander te vervullen en elkaar aan te vullen, daarmee wordt de ziel geschapen.

De Schepper is de alomvattende Kracht van Liefde die onze realiteit vult, man en vrouw willen Hem ontdekken in de liefde tussen hen.

icon for podpress Video: Play Now | Download      icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: