New Life 582 – Moeder Worden

New Life 582 – Moeder Worden

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Tal Mandelbaum ben Moshe

Waar komen de gevoelens die een moeder voor haar baby heeft vandaan? Waarom moet de hele familie voor de baby zorgen en welk verband bestaat er tussen moederliefde en het gebod: “Heb je vriend lief als jezelf?”

Samenvatting video (Engels)

Onze evolutie heeft als doel dat het verlangen om te genieten dat geschapen is, op het niveau van liefde en geven komt. Dit betekent dat we de eigenschap van eigenliefde en haat naar anderen overstijgen en komen tot de eigenschap: “Heb je vriend lief als jezelf.”

Dit lijkt misschien op een fantasie, maar het is de richting die de evolutie opgaat. De Natuur heeft in de moeder liefde voor haar baby geplant. Het is een soort correctie, want één ziel zorgt voor een andere ziel. De correctie is perfect als we een dergelijke liefde ontwikkelen naar vreemden toe. Moederliefde dient als voorbeeld voor ons.

In het verleden was het heel gemakkelijk voor een vrouw om voor haar baby te zorgen, want haar omgeving ondersteunde haar. In onze tijd hebben we echter met verschillende moderne moeilijkheden te maken. De familie moet een actief aandeel hebben in de zorg voor de baby. Het maakt deel uit van de correctie van hun ziel. De Natuur is als een moeder voor ons, het is een complex systeem dat ons opvoedt en onderwijst.

Een tip voor vaders: Doe alles wat je vrouw je vraagt om voor de baby te doen. Dit is een deel van de correctie van de ziel.

From KabTV’s “New Life #582 – Becoming A Mom,” 3/31/14

Video: Play Now | Download

Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed