Het Sjavoeot Feest

Dr. Michael LaitmanDierbare vrienden! Deze dagen vieren we het belangrijkste feest dat de ontvangst van de Hoge Kracht in onze wereld symboliseert, de onthulling daarvan en de mogelijkheid om er voor het welzijn van allen gebruik van te maken, voor de spirituele opheffing van de mensheid, zodat een ieder een bewoner wordt van de Hoge Wereld, en eeuwigheid, oneindigheid en perfectie zal voelen.

Contact met de Hoge Wereld is een geschenk van verbinding dat we kunnen gebruiken voor ons eigen welzijn en het welzijn van anderen, maar alleen op voorwaarde dat wij met de Hoge Kracht samenwerken en met Zijn Hulp de gehele wereld naar perfectie leiden. Dit is de opdracht van ons volk en uit naam van die opdracht hebben wij het Hoge Licht ontvangen, de Torah genaamd.

Tijdens een korte historische periode hebben wij de spirituele methode alleen onder onszelf gerealiseerd, maar nu is de tijd gekomen waarin de gehele wereld dit nodig heeft. Daarom staat er in de Wijsheid van Kabbalah geschreven dat wij de staat van de “laatste generatie” hebben bereikt, namelijk van de laatste generatie die alleen maar een beperkte, materiële wereld kan voelen.

Laten we ons met elkaar verenigen om het Hoge Licht in ons te onthullen, in het midden van ons samenzijn, volgens de wet: Heb je naaste lief als jezelf. Dan zal Het gaan stromen, vanuit de diepte van het universum zal Het in ons zichtbaar worden, Het zal de hele wereld en ons veranderen!

Dit alles hangt alleen van ons af. Wij moeten tot de staat komen waarin de gehele geschiedenis van de mensheid voor het ogenblik van de grote correctie komt te staan. Het Licht staat klaar om de wereld te beïnvloeden.

Daarom moeten we bewerkstelligen dat de Torah aan de gehele mensheid gegeven zal worden, zodat men zal gaan voelen dat we in de eigenschappen van liefde, vriendelijkheid en wederzijdse verbinding leven en naar het volgende niveau van het universum zullen stijgen, boven leven en dood, boven de beperkingen van onze wereld en boven alle problemen uit. Dit is de gift van de Torah, namelijk het Hoge Licht, de Hoge Kracht, en dit zijn wij die Het ontvangen.

Ik wens een ieder toe om op deze wijze het Sjavoeot Feest te realiseren, het feest van de gift van de Torah!

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed