Het Kaf Van Het Koren Scheiden

laitman_626Vraag: Volgens Wikipedia wordt de Wijsheid van Kabbalah gedefinieerd als een joodse esoterische religieuze studie die in de 12e eeuw opdook en zich vanaf de 16e eeuw verspreidde. Hoe moeten we dit plaatsen?

Antwoord: Er is geen manier om dit te plaatsen omdat dit aannames zijn die door mensen bedacht worden, meer betekent het niet.

Opmerking: Maar mensen hebben vertrouwen in Wikipedia als bron van informatie.

Antwoord: Daar valt verder niets aan te doen. Zo moet het zijn en een mens kan door moeilijkheden tot de waarheid komen.

Zulke mythen hebben juist de bedoeling dat een mens, die zich er doorheen werkt als door een wildernis, sterker wordt. Hij spant zijn denken en voelen in, dan kan hij de waarheid gaan onderscheiden, zoals men het kaf van het koren scheidt. Dan gaat een mens begrijpen dat dit zin heeft en waardevol is, terwijl de definitie die hij heeft gelezen niet meer dan gissingen zijn van mensen die er niets van begrijpen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/24/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: