Einstein En Kabbalisten

Laitman_001_02Vraag: Op welke gebieden zou u Einstein en Kabbalisten met elkaar vergelijken?

Antwoord: Einstein zocht, zoals alle Kabbalisten, naar één formule die alle natuurlijke processen van alle niveaus van deze wereld zou kunnen beschrijven.

Kabbalisten gaan echter verder. Zij willen alle processen van onze wereld niet alleen met het intellect begrijpen en bovendien willen zij ook de processen van alle andere werelden leren begrijpen. Deze processen volledig bereiken en eraan gelijk worden – namelijk gelijkwaardigheid met de Schepper bereiken, of zo je wilt, met God – is inderdaad het Doel van de schepping van de mensheid. Wij moeten allemaal op dit niveau komen en tijdens deze incarnatie of in toekomstige incarnaties dit leren begrijpen en bereiken.

Kabbalisten denken, net zoals Einstein, dat het veld – het Licht, de Scheppingsgedachte, de Schepper – het begin van alles is en dat daarna de lichamen, de verlangens, zijn verschenen. De Wijsheid van Kabbalah verdiept zich in de studie van het menselijk verlangen en leidt de mens innerlijk naar de ontdekking van het veld, het Licht, de Schepper.

Einstein slaagde er niet in om zo ver te komen omdat hij dacht dat het mogelijk was om via het intellect een formule te vinden, de Wijsheid van Kabbalah komt wel zo ver door een verandering in het menselijk verlangen, de materie.

From Lesson from June 17, 2016

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: