De Zwakte Van Een Sterk Leger

laitman_570Vraag: De veiligheid van de Joden in Israël en over de hele wereld wordt vaak verbonden met het sterke Israëlische leger. Kunnen we verwachten dat de Israëlische defensietroepen de Joden, die over de hele wereld wonen, niet in de steek zal laten en dat de Joden in alle vrede en rust kunnen gaan slapen?

Antwoord: Ik geloof dat alleen mensen die “hun kop in het zand steken” zo kunnen denken. Ik heb vier jaar in het Israëlische leger gediend en gewerkt en ik verzeker je dat zoiets niet bestaat. Evenmin als er hermetisch afgesloten grenzen bestaan​​, bestaat er een leger dat volledig kan beschermen. Wat ons betreft: als we onze opdracht niet uitvoeren, zal de situatie zodanig worden dat we tegen geen enkel gevaar waarmee we geconfronteerd zullen worden, bestand zullen zijn.​.

Zolang wij onze opdracht niet met beide handen vastpakken en realiseren, zullen wij een leger nodig hebben. Als wij weigeren om deze opdracht uit te voeren, verliezen we het recht om in dit land te blijven, om onszelf te beschermen en om niet alleen als een natie en een volk te mogen bestaan, maar ook als Joden over de gehele wereld.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: