De Voltooiing Van Mozes’ Opdracht

laitman_740_03Mozes vroeg: “Sta mij toe om vóór mijn dood de Torah voor de Joden te herhalen vanaf het begin! Ik wil hen alle moeilijke plaatsen en details van de wetten van de Torah uitleggen!” (Midrash Rabah, deel “Devarim” (Deuteronomium) 4:1 – 4:2)

Mozes kan het land Israël niet binnengaan omdat we het binnengaan om het te veroveren en Mozes bevindt zich op het niveau van zuivere Bina, absoluut geven. Daarom eindigt al zijn werk als de periode vanaf Egypte tot de ontvangst van de Torah en de ontwikkeling daarna voltooid is.

Tijdens de veertig jaar durende tocht door de woestijn vond voor de Israëlieten de eerste periode plaats van de bestudering van de Torah en de toepassing daarvan. In de loop van die jaren sterven zij, dit betekent dat al het egoïsme waarmee zij Egypte uitgetrokken waren in hen sterft en dat het volledig gecorrigeerd wordt tot geven.

Nu moeten zij met deze kwaliteit leren werken, zodat ze niet boven alle egoïstische verlangens uitstijgen maar ze veranderen in altruïstisch verlangens. Zoals een boer de aarde ploegt en keert, waardoor er nieuwe zaailingen kunnen opkomen, hetzelfde gebeurt hier.

Dit is niet voor Mozes bestemd. Dit is niet zijn kracht, het gaat hierbij over het gebruiken van de lagere egoïstische eigenschap, over het land Israël dat nog niet het land Israël is. Het zal pas het land Israël worden als het veroverd is.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 1/20/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: