De Terroristische Aanslag In Tel Aviv

Dr. Michael LaitmanOpmerking: Ten gevolge van de terroristische aanslag in het winkel- en uitgaanscentrum in Tel Aviv, werden er vier mensen gedood en vielen er zestien gewonden. Dit veroorzaakte een golf van vreugde in de militaire vleugel van Hamas, in Gaza en in aangrenzende landen. Op deze manier begon de islamitische vastenmaand Ramadan.

Antwoord: Terreur aanslagen moeten niet door middel van militaire middelen worden bedwongen, agressie van onze kant zal dus niet helpen.

De meest effectieve manier is om de terroristen hun ideologische basis te ontnemen, niet door geweld met geweld te bestrijden. Als zij handelen op basis van ideologische motieven, moeten wij op dezelfde manier reageren. En onze ideologische kracht bestaat uitsluitend uit eenheid.

Als wij ons niet verenigen, zullen we niets hebben dat zich kan verzetten tegen wat zij naar voren brengen. Daarom zullen noch de beslissingen van onze ministers, noch de vernietiging van de huizen van terroristen, resultaten opleveren. Het zijn goede preventieve methoden en tactieken, maar meer niet.

We hebben geen andere keus. Wij hebben maar één wapen en dat is eenheid. Hierdoor nodigen wij – vanuit de diepte van de Natuur – haar grootste macht uit, het zogenoemde Hoge Licht. Als een laserstraal verbrandt Het al het kwaad dat Het tegenkomt en blijft alleen het goede over.

Dit is het wapen dat we kunnen verwerven als we ons werkelijk willen verenigen. Dan zal in het centrum van onze verbinding, in het centrum van onze natie, het Licht verschijnen dat is gericht op alles wat ons ervan weerhoudt om één enkele entiteit te worden. Tegelijkertijd zullen alle negatieve krachten en iedereen die tegen deze regel is, verdwijnen uit de wereld en de wereld zal tot eenheid komen.

We hebben slechts één ding te doen: naar onze wereld toe geleiders zijn van het Hoge Licht. Dit is de opdracht van het gehele joodse volk.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 6/9/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed