Veroordeel Niet, Probeer Liever Te Begrijpen

Laitman_182_02Vraag: Waarom laat de Schepper moord en zelfdoding toe?

Antwoord: Als een mens niet kan omgaan met zijn grote egoïsme, dwingen de krachten waardoor hij lijdt hem ertoe om een einde aan zijn leven te maken. Vanuit het standpunt van de  Wijsheid van Kabbalah is dit niet iets speciaals, want een mens ’vliegt’ niet zomaar weg; wat hij wel doet is een einde maken aan zijn huidige, moeilijke leven en op deze manier verwerpt hij de mogelijkheid om zichzelf te corrigeren, om op te stijgen en de Hoge Wereld te bereiken. Dus, hij komt dus terug op deze wereld, maar onder andere omstandigheden.

Ik denk niet dat zelfdoding de juiste beslissing is, maar ik veroordeel deze mensen evenmin, want zij bevinden zich ongetwijfeld in heel moeilijke situaties. We kunnen niemand de schuld geven of veroordelen. We moeten altijd proberen om anderen te begrijpen.

Commentaar: Waarom zijn alle religies sterk tegen zelfdoding?

Antwoord: Alle religies beweren dat een mens zichzelf in elk geval moet veranderen en dat hij niet het recht heeft om een ​​einde aan zijn leven te maken, want in zijn leven krijgt hij de kans om het doel van de schepping te bereiken.

Zelfs de Wijsheid van Kabbalah spreekt hierover, maar deze Wijsheid beoordeelt en veroordeelt een mens hierom niet.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/14/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed