Korte Kabbalah Tips – 24-1-16

laitman_259_01Opmerking: Op internet kan je informatie vinden over Kabbalah waarbij men zegt dat een rode armband een Kabbalistische Joodse amulet is die een mens kan beschermen tegen jaloezie en het kwade oog.

Antwoord: Een rode armband heeft niets te maken met het Jodendom of met religie en zeker niet met de Wijsheid van Kabbalah. Ik weet niet waar dit idee vandaan komt. Ik denk dat het een uitvinding is van het bekende Berg Institute dat zich bezighoudt met de ontheiliging van de Wijsheid van Kabbalah en dat alles wat zij maar kunnen, verkopen: ‘heilig water’, ‘rode armbanden’ en andere ‘Kabbalistische’ accessoires.

Vraag: Zijn er mensen die niet gecorrigeerd kunnen worden

Antwoord: In principe, ja. Dit zijn mensen die de werkelijkheid niet ten volle kunnen waarnemen. Er zijn mensen die niet verbonden zijn met de werkelijkheid als zij geboren worden, zij hebben er een andere verhouding mee dan wij, de wijsheid van Kabbalah is daarom niet voor hen.

Vraag: Hoe verhoudt de Wijsheid van Kabbalah zich tot de vrouwelijke intuïtie? Bestaat dit?

Antwoord: De Wijsheid van Kabbalah heet vrouwen welkom met en zonder een sterke intuïtie, maar intuïtie heeft niets met de Wijsheid van Kabbalah te maken.

Vraag: Waren Spinoza, Leibnitz en Newton Kabbalisten?

Antwoord: Nee.

Vraag: Hoe gaat de Wijsheid van Kabbalah om met ontrouw?

Antwoord: Als met één van de gebruikelijke uitingen van animaal gedrag.

Vraag: Wat vindt de Wijsheid van Kabbalah van kunstmatige intelligentie? Wat is de functie daarvan?

Antwoord: Dit is een mechanische rekenkundige intelligentie die door berekeningen tot op zekere hoogte menselijke gevoelens kan nabootsen. Geen enkele machine kan echter de Kabbalistische eigenschap herscheppen waarmee we de Hoge Wereld kunnen waarnemen, want deze eigenschap is op geven gebaseerd.

Vraag: Wat is het verschil tussen een Kabbalist en een profeet?

Antwoord: Een profeet is iemand die direct verbonden is met de Hoge Kracht. Het is een speciale eigenschap van de ziel. Je kunt een profeet worden, maar daarvoor moet je een speciaal niveau bereiken waarop je de verbinding met de Schepper gaat voelen op het niveau van een profeet.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/24/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed