Korte Kabbalah Tips – 14/2/16

laitman_281_02Vraag: Keer ik de Schepper de rug toe als ik geen aandacht besteed aan wat Hij geeft aan hints en gedachten?

Antwoord: Ja, hoewel er in principe niet zo’n systeem bestaat, moeten we toch denken aan de droefheid die wij veroorzaken bij de Schepper, want als wij dat niet doen, focussen wij ons niet op de juiste wijze op onze correctie. Ik moet me afvragen hoe ik hem genot kan brengen en om dat te kunnen doen, ontwikkel ik bepaalde eigenschappen waardoor ik genot kan ontvangen uit de Hoge Wereld.

Vraag: Deze wereld is een illusie, is dan het lijden ook een illusie?

Antwoord: Zoals we de wereld nu voelen is zij geen illusie voor ons. Een mens heeft het gevoel dat hij hier concreet leeft. Het lijden is ook geen illusie. Wij zouden in staat zijn om te zeggen dat het een illusie was als wij onze staat volledig gecorrigeerd zouden hebben, dan zou de Schepper ook onthuld worden.

Vraag: Door wie is de Schepper geschapen?

Antwoord: Dit is een zinloze vraag omdat wij niet boven dat niveau kunnen uitstijgen. In principe kunnen we zeggen dat een hogere Schepper de Schepper heeft geschapen. Elk niveau boven ons noemen we de Schepper, omdat dat het niveau is dat ons schiep. Daarom zijn er vele Scheppers, de één hoger dan de ander. Wij moeten niet vergeten dat de Schepper een krachtenveld is, een eigenschap en geen beeltenis heeft.

Vraag: Wat is een echt wonder in de wereld van illusies?

Antwoord: Een wonder is alles wat ik in mijn denken en voelen niet kan waarnemen als een vertrouwd verschijnsel. We noemen alles wat zich buiten mijn inzicht, mijn gevoel en mijn bewustzijn bevindt een wonder.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/14/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed