Hoe Kunnen We De Wijsheid Van Kabbalah Bevatten?

laitman_525Vraag: In de reguliere wetenschap bereik je alles op een logische manier via je intellect. Er wordt gezegd dat een mens bij de Wijsheid van Kabbalah zich alles eigen moet maken via het gevoel, zonder fysieke beelden te vormen. Hoe kunnen we in het begin van de studie de Wijsheid van Kabbalah bevatten en leren, de tekeningen onthouden, de definities en – zoals gebruikelijk in de wetenschap – logische circuits in de hersenen opbouwen?

Antwoord: In paragraaf 155 van de “The Preface to the Study of the Ten Sefirot” wordt gezegd dat Kabbalisten hun boeken zodanig hebben geschreven dat de studenten tijdens het lezen van deze boeken een begin maken met het opwekken van bepaalde Lichten over hen, en dat dit daarna voortgang heeft.

Zij hoeven niets te begrijpen en zijn daar ook niet toe in staat, want zij hebben nog niets kunnen onthullen. Door het Hoge Licht aan te trekken, beginnen ze echter langzamerhand te veranderen. Door deze veranderingen worden er in hen elementen gebouwd die met verschillende verworvenheden te maken hebben, te vergelijken met cellen in een honingraat, tien rijen hoog, tien rijen diagonaal en tien rijen naar beneden, maar alleen in een n-dimensionale ruimte, voor elke waarneming zijn er 620 van dergelijke ‘honingraten’.

Het gaat hier over een uitermate belangrijk en interessant systeem van de psychologie van de ziel van een mens, het element dat hij waarlijk verwerft heet ‘ziel’. De mens is op weg naar het bereiken van zijn oorsprong wanneer hij zich afvraagt: “Waar ben ik? Wie ben ik? Wie heeft mij geschapen?” Onderweg wordt hem duidelijk hoe hij de studie moet aanpakken en het scheppingsplan onderzoeken waar hij deel van is. Waar zal dit toe leiden? Zal hij zijn doel op de best mogelijke manier kunnen realiseren, zijn ontwikkeling kunnen versnellen, de uiteindelijke uitkomst kunnen veranderen, enzovoort. Wat hier plaatsvindt is: de toekomst bestuderen en onderzoeken. Als een mens zo ver komt dat hij de gehele aaneenschakeling van innerlijke transformaties die in hem plaatsvinden, gaat begrijpen, wordt hij een Kabbalist.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/28/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: