Het Concept Ziel

laitman_622_02Vraag: Wanneer komt de ziel in een mens? Is dat tijdens de geboorte of tijdens de conceptie?

Antwoord: De ziel van een mens komt tijdens zijn spirituele conceptie, als hij zijn Reshimo (zijn spirituele gen) gaat vervullen. Als een mens zijn ego voor het eerst overstijgt en zich insluit in de Hoge Wereld, spreken we over het punt van innesteling in de Hoge Wereld. Dan wordt de Hoge Wereld een baarmoeder en de oorsprong van zijn ziel, de Reshimo, wordt een zaadje dat zijn plaats inneemt in de Hoge Wereld, dan begint de conceptie van de ziel.

Vraag: Zijn er een vader en een moeder, etc. in de spirituele wereld?

Antwoord: Alles wat in onze wereld afgebeeld wordt als objecten, zoals een moeder, een vader, mensen, wordt in ons door de Hoge Krachten zo afgebeeld, want in spiritualiteit bestaat alles in de vorm van krachten, terwijl in onze wereld alles wordt onthuld in de vorm van objecten.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/21/16

  • In verband met een Congres in New Jersey verschijnt het eerstvolgende blog op maandag 23 mei.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed