Een Confrontatie Zonder Einde

laitman_552_02Vraag: Waarom zou iemand de Wijsheid van Kabbalah bestuderen als hij alleen maar problemen kan verwachten? Zijn er al niet genoeg problemen?

Antwoord: De problemen van een Kabbalist hebben een volstrekt ander karakter, het zijn problemen die alleen met liefde te maken hebben.

Schijnbaar flirt de Schepper met een mens, Hij verbergt zich enigszins, daarna laat Hij zich weer zien, dan verbergt Hij zich opnieuw, en weer laat Hij zich ontdekken, zo leert een mens Hem herkennen en voelen. Eigenlijk bevindt de Schepper zich ononderbroken vóór de mens, maar de mens voelt Hem niet. De mogelijkheid om Hem te voelen ontbreekt bij de mens.

Door de Schepper het hof te maken, is het aan de mens om Hem te vinden. Stel dat iemand een onaangenaam gevoel ervaart. Dit doet de Schepper met opzet, zodat een mens daar doorheen Hem zal zien en voelen, en soms doet een dergelijke ontdekking zich ook voor in aangename situaties.

Dit betekent dat alle problemen bedoeld zijn om de Schepper te ontdekken op alle niveaus en in alle omstandigheden, Hij is achter alles aanwezig.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/16/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed