De Wereld Begint Met De Nacht

laitman_207De Torah, Bamidbar 35:28 en 29 (Numeri): Want hij had in zijn asielstad moeten blijven tot de dood van de Hogepriester; eerst na de dood van de Hogepriester mag de van doodslag verdachte naar zijn grondbezit terugkeren. Deze zullen voor jullie tot in jullie verste geslachten als rechtsvoorschriften gelden in al jullie woonplaatsen. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

De dood van de Hogepriester is een verandering van het gehele spirituele niveau (Partzuf).

De Hogepriester symboliseert Keter, het hoofd van de Partzuf. Wanneer er een ander hoofd komt, verandert het bestuur over alles: het volk, het land, etc. Alles keert terug naar het nulpunt, een verandering van niveau elimineert het verleden en er begint een nieuw niveau vanaf nul.

Vraag: Moet een mens op het volgende niveau weer zijn toevlucht in de asielsteden zoeken?

Antwoord: Natuurlijk, dit is noodzakelijk! Wat de Torah aangeeft, moet absoluut gebeuren, want dit behoort tot het algemene systeem van het egoïsme. Het is onmogelijk om onze natuur te corrigeren als er geen moordenaars, dieven, prostitutie, ruzies en andere problemen zouden zijn.

Het egoïsme moet zich ten volle manifesteren! Het kan onmogelijk op een andere manier. De wereld begint met de nacht: “En het werd avond en het werd ochtend: één dag.” (Bereschieth 1: 5, Genesis)

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 12/16/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed