1,7 Biljoen Dollar Om Oorlog Te Voeren

Laitman_025_02Vraag: In 2015 zijn de militaire uitgaven in de wereld toegenomen met 1,7 biljoen dollar. De top vijf bestaat uit de Verenigde Staten, China, Saoedi-Arabië, Rusland en Groot-Brittannië.

De buurlanden van Rusland, de Oekraïne, Estland, Letland, Polen en Roemenië, vrezen een militair conflict, zij hebben hun militaire macht sterk vergroot. Volgens het rapport zullen de militaire uitgaven alleen maar blijven toenemen.

Waarom wordt dit geld niet besteed aan behoeften op sociaal gebied?

Antwoord: Dit is onmogelijk omdat gierigheid en hebzucht de wereld in de greep heeft. Landen zijn niet bezorgd over hun veiligheid, maar trots, grootheid, gewichtigdoenerij en verwaandheid zijn kenmerkend voor elke natie.

In principe hebben we het over een onvermoeibaar egoïsme. Helaas zien we dit heel duidelijk in wat de Verenigde Staten en Rusland ons willen laten zien: “Wij zijn de eersten in alles! Wij zijn de beste van allemaal …. ”

Vraag: Zou dit geld voor iets anders gebruikt kunnen worden?

Antwoord: Dit zou in de eerste plaats aan educatie  besteed kunnen worden, niet in de richting van de ontwikkeling van militaire technologieën, maar in de richting van de ontwikkeling van de mensheid. Dan zouden we snel een situatie te bereiken waarin de vraag over het doel van het leven en de mogelijkheid om dit te bereiken in mensen naar boven komt.

Dan zouden we helemaal geen wapens meer nodig hebben! We zouden naar een niveau stijgen waar alle krachten van de Natuur zonder al deze mechanische ‘prullaria’ onthuld zouden worden. Maar tegenwoordig komen we steeds dieper in dit moeras terecht en vernietigen we elkaar.

De mensheid weigert te luisteren naar wat de Wijsheid van Kabbalah zegt. Er zijn veel tegenstanders en de vooringenomen media proberen op alle mogelijke manieren deze Wijsheid te verguizen. Dus helaas is het een groot probleem om de boodschap van het ware doel van de menselijke ontwikkeling naar mensen over te brengen.

Er zal niets goeds ontstaan als we de ogen van de wereld niet openen voor het feit dat de richting van onze ontwikkeling moet veranderen en dat mensen hierover een besluit moeten nemen. Als we dit niet met ons gezonde verstand oplossen en er niet naar verlangen om het Doel van de Natuur te bereiken, zal de Natuur ons in de richting van het uiteindelijke Doel duwen door het lijden dat verschrikkelijke wereldoorlogen teweeg zullen brengen.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 4/6/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed