Woorden En Beelden

laitman_249-03Vraag: U hebt tijdens een lezing eens gezegd dat u beelden en plaatjes ziet en dat u ze ook nog weet. De schepping bestaat uit één materie: een verlangen om te ontvangen en de vormen daarvan bestaan ofwel uit de intentie om voor jezelf te ontvangen ofwel voor anderen, namelijk om te geven.

Betekent dit dat we moeten proberen om de Schepper (de vorm van geven) achter elk object in onze wereld te zien? En als we dat doen, veranderen we dan ons perspectief of veranderen we onszelf?

Antwoord: Nee, mijn denken bestaat eenvoudigweg uit beelden. Ik zie geen woorden maar beelden en plaatjes en wel zodanig dat ik moeite heb met spreken. Ik associeer geen woorden met de beelden die in mij verschijnen, daardoor kan ik nauwelijks vreemde talen leren, etc.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed