Verlangen Nummer Vijfendertig

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is de correctie van de 613 verlangens, verwijst dit naar de 613 Mitzvot (geboden) in de Torah? Kunt u uitleggen waar het gecorrigeerde verlangen nummer 35 naar verwijst, het verlangen dat gaat over het bereiden van speciale olie die bestemd is voor de zalving van de hogepriester en de koning?

Antwoord: De hogepriester en de koning zijn geen mensen maar verwijzen naar een speciaal spiritueel niveau. Wanneer je naar dit niveau opstijgt, wordt de structuur van een koning of een hogepriester in je gevormd, dan zal je in staat zijn om een handeling uit te voeren die het aantrekken van het Licht van Hochma wordt genoemd.

Het Licht van Hochma is de olie en het Licht van Hassadim is het water. Door de olie te gebruiken (het Licht van Hochma), kun je een speciaal ’mengsel’ maken, dat wil zeggen, een speciaal systeem voor correctie, om op een hoger niveau te komen, om dichterbij de mogelijkheid te komen om op te stijgen naar het niveau van de koning of de hogepriester. Dit zijn allemaal innerlijke eigenschappen die we moeten ordenen en corrigeren.

Dus elke Mitzva is een correctie van onze innerlijke verlangens, maar dan op verschillende niveaus. De mens is een kleine wereld en alles is in hem aanwezig. Dit betekent dat alleen ik besta en jullie zijn allemaal in mij, in mijn bewustzijn, in mijn voelen. Het lijkt voor mij zo dat jullie buiten mij zijn, maar in feite zijn jullie in mij aanwezig.

Vraag: Wat betekent het om de priester in mij te vinden?

Antwoord: Een priester is een verlangen op het niveau van Keter, het hoogste verlangen in een mens dat werkt vanuit absoluut geven, zonder egoïstische onzuiverheden. Een mens moet zich hier echter op voorbereiden. Eén van de handelingen van voorbereiding is Mitzvah nummer 35. Wanneer een mens de spirituele niveaus bestijgt – ongeacht of hij als jood is geboren of niet, als Cohen of Levi – moet hij al deze niveaus en eigenschappen ervaren.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/24/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed