Praat Met Je Vrouw

laitman_549_02Vraag: Waarom zegt u tegen uw studenten: Een student moet elke dag een kwartier met zijn vrouw praten?

Antwoord: Ik zou graag willen dat je mij antwoord geeft op de volgende vraag: Welk echtpaar spreekt, in het algemeen, dagelijks langer dan een kwartier met elkaar, bijvoorbeeld over hun relatie? Meestal vraagt een vrouw aan haar man om met elkaar te praten, maar haar man weigert dat omdat hij denkt dat dit ‘vrouwelijke ijdelheid’ is.

Als ik mijn studenten oproep om een kwartier per dag met hun vrouw te praten, bedoel ik daarmee dat ze vooral over hun relatie praten, over het versterken van de relatie in hun gezin, niet over het huishouden. Dit is een Mitzva (gebod) waar niemand zich aan houdt!

In het algemeen ben ik niet verbaasd over de weerstand tegen wat ik zeg. Het ego van de mens is erop uit om allerlei mogelijkheden te zoeken om de Wijsheid van Kabbalah en de Kabbalisten te beschuldigen of te bekritiseren en zo het lege bestaan van het ego te rechtvaardigen!

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed