New Life 550 – Verlangen Naar Het Land Israël

New Life 550 – Verlangen Naar Het Land Israël

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Yael Leshed-Harel

Samenvatting

Van alle einden der aarde zijn we teruggekeerd naar het land Israël omdat we een speciale rol hebben in het gehele systeem van de Schepping. Nadat vele generaties een groot verlangen hadden naar Israël, wil op het ogenblik de helft van de Israëli’s het land verlaten. Waarom? Omdat zij teleurgesteld zijn …

Er staat geschreven dat het Land Israël een speciale plek is, juist daar kunnen wij de belangrijkste Mitzva (gebod) vervullen: “En je zult je vriend liefhebben als jezelf” (Vajikra 19:18 – Leviticus). Het is “een land overvloeiende van melk en honing” (Shemoth 3:8 – Exodus). Een land overvloeiende van melk en honing, het land dat de relaties tussen mensen corrigeert, dat ervoor zorgt dat iedereen overvloed voelt: “overvloeiende van melk en honing”.

De Wijsheid van Kabbalah is een methode voor het bouwen van verbinding boven de verschillen die er tussen ons bestaan uit, “… liefde bedekt alle overtredingen” (Spreuken 10:12); het is een methode voor liefde boven alles.

De aardige Israëli, de lelijke Israëli, wie zijn wij eigenlijk? We zijn zowel het een als het ander. Het is aan ons om boven alle verschillen uit te stijgen, boven alles uit, en alles met liefde te bedekken.

Het gevoel dat we op het punt staan om elkaar te verslinden, is een prima gevoel, het maakt duidelijk dat het voor ons allemaal noodzakelijk is om hier in het land Israël te werken aan onze sociale correctie.

From KabTV’s “New Life #550 – Longing For The Land Of Israel,” 4/9/16

icon for podpress Video: Play Now | Download
icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: