New Life 367 – Zelfopoffering

New Life 367 – Zelfopoffering

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Yael Leshed-Harel

Hoe kunnen we een situatie beschrijven waarin een mens zijn eigen leven opoffert ten behoeve van anderen, wat brengt een mens tot het besluit om zijn leven op te offeren en wat is het offer dat een mens brengt om de innerlijke waarheid te bereiken?

Samenvatting

Een soldaat is bereid om zichzelf voor zijn vrienden op te offeren als hij hen voelt als deel van zichzelf.

Het is typerend voor de mens dat hij zich met anderen kan verbinden en anderen kan voelen zoals hij zichzelf voelt. Dieren hebben deze mogelijkheid niet. In de mens is een punt van connectie met iedereen aanwezig, omdat wij allen uit één Bron afkomstig zijn.

Voor een mens die leeft volgens zijn innerlijke waarheid is het niet belangrijk hoe en wanneer zijn fysieke leven zal eindigen. Voor hem is het bereiken van de waarheid belangrijker dan het leven zelf.

Als een mens aan verbinding werkt, gaat hij de waarheid voelen van het feit dat wij allemaal één zijn, hij ontdekt liefde voor anderen. Het punt van waarheid vinden we in het midden van de groep, in het midden van de cirkel. Het behoort aan niemand en tegelijkertijd behoort het aan iedereen.

Tegenwoordig lijkt de mensheid op een groep soldaten die zich in één tank bevinden zonder door wapenen beschermd te zijn …

We spreken over het punt van waarheid, als een mens één is met anderen en zijn energie en mogelijkheden aan hen wijdt.

From KabTV’s “New Life #367 – Self-Sacrifice,” 5/13/14

icon for podpress Video: Play Now | Download
icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: