Leven Om De Ziel Te Ontwikkelen

Laitman_712_03Vraag: Als het fysieke bestaan van de mens geen betekenis heeft en de ziel het belangrijkste is, waarom moeten we dan hier leven?

Antwoord: Om de ziel te ontwikkelen, want alleen wanneer we in deze wereld zijn, kunnen we onze ziel ontwikkelen, vervullen en een staat van heelheid en eeuwigheid bereiken. Deze wereld is heel belangrijk. Het is alleen noodzakelijk om te weten hoe wij het voorgaande op de juiste wijze kunnen realiseren, want alleen vanuit deze wereld en alleen in deze wereld kunnen wij het hoogste spirituele doel bereiken.

Als we ons voorstellen dat onze wereld niets betekent, dat we niet meer zijn dan insecten die over de oppervlakte van een kleine bal kruipen die verloren ronddraait in de ruimte, is dat niet juist.

Als wij verbinding creëren met de Hoge Kracht en daarmee onze verbinding voelen, gaan we het hele systeem van de Natuur op de juiste manier zien en gaan we voelen dat wij ons in het centrum van de schepping bevinden. Dan begrijpen wij hoezeer het aan ons is om te handelen en hoe we moeten handelen.

Daarvoor zijn we hier gekomen en de leegte die om ons heen is geschapen, helpt ons hierbij en duwt ons voorwaarts.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/31/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed