Klaar Om Een Student Van Een Kabbalist Te Zijn

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom denken mensen die de Wijsheid van Kabbalah niet kennen, dat Kabbalah zich bezighoudt met mystiek en magie?

Antwoord: Dit heeft als doel om mensen af te schrikken die er niet klaar voor zijn om zich te verdiepen in de Wijsheid van Kabbalah. Een mens moet rijpen voordat hij gaat studeren. Zelfs mensen die de Wijsheid van Kabbalah wilden bestuderen, werden afgewezen en moesten lange tijd grote inspanningen leveren voordat zij toegang verkregen tot de studie.

Zo iemand werd onder zeer strikte voorwaarden en allerlei restricties geaccepteerd. Door hieraan te voldoen, mocht hij geleidelijk aan deel uitmaken van een Kabbalistische groep, dan werd hij ingewijd in de eisen voor de studie van Kabbalah. Er werd uitgelegd dat de studie plaatsvond in samenwerking met gelijkgestemde mensen die met elkaar bouwen aan een kleine, integrale, besloten groep.

In deze groep zijn allen gelijk, steunt iedereen elkaar en zijn ze met elkaar verbonden totdat zij samensmelten tot één enkele entiteit die de Hoge Wereld ontdekt, deze gaat bestuderen en verkennen.

Er wordt verteld dat dit gebeurde met de grote Rabbi Shimon Bar Yochai – die later de auteur werd van Het Boek De Zohar – toen hij bij zijn leraar Rabbi Akiva kwam. De laatstgenoemde stuurde hem drie maal weg en gaf hem te kennen dat hij nog niet klaar was om de Wijsheid van Kabbalah te bestuderen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 24/1/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed