Hoe Kunnen We Vijanden In Vrienden Veranderen?

Laitman_632_3Vraag: Hoe kunnen we vijanden in vrienden veranderen? Voor mij is dat zoiets als de Mount Everest beklimmen.

Antwoord: Je hoeft dat ook niet te doen. Het Licht zal het voor je doen. We hoeven onszelf op geen enkele manier te corrigeren. Als wij dat zelf proberen maken we alles kapot, we storten door uitputting in elkaar en we vervloeken de hele wereld.

We moeten iets totaal anders doen: we moeten het aan de Schepper vragen, aan het Hoge Licht, want alleen Hij corrigeert alles. Ik moet tegen Hem zeggen dat ik wil dat Hij dit en dat corrigeert, dan zal Hij het corrigeren. Zelf corrigeer ik niets. Hoe zou ik dat kunnen? Wat voor middelen heb ik daarvoor?

Dit is het allerbelangrijkste!

Een mens verwijt het zichzelf dat hij slecht is, maar het is de Schepper die aan hem werkt. Hij maakt zichzelf verwijten over het verleden en over fouten die hij gemaakt heeft, maar de Schepper heeft alles gedaan. Een mens kan zich nergens op voorbereiden, want de Schepper doet alles. Alles wordt met een bedoeling gedaan, zodat een mens Hem zal smeken, vragen, en de Schepper ervan zal overtuigen dat hij correctie nodig heeft.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/31/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed