Het Effect Van Kabbalistische Boeken

Laitman_165Vraag: Op welke manier moeten we de kracht van Kabbalistische boeken gebruiken?

Antwoord: Er is geen speciale kracht in het boek zelf aanwezig. De kracht is aanwezig in de mens die zich verbindt met wat er in het boek geschreven staat, de mens die probeert om de innerlijke essentie te bereiken, het spirituele niveau dat door de letters en de woorden in Kabbalah boeken weergegeven wordt.

Neem bijvoorbeeld twee woorden: ‘steak’ en ‘Malchut’. We weten wat een steak is, we ervaren meteen de smaak ervan in onze mond, we begrijpen wat het is en wanneer we er trek in hebben, we weten echter niet wat Malchut is. Daarom lijkt dit woord van ons uit op smakeloos gras, het roept geen enkel gevoel in ons op.

Kabbalistische boeken zijn zodanig geschreven – in een terminologie en een taal – dat er geen gedachten en gevoelens in ons opkomen.

Hoe verbinden wij ons ermee, want zij spreken over de Hoge Wereld, over dat wat ons bestuurt, onze bestemming. In een dergelijk geval is het noodzakelijk dat wij doen wat Kabbalisten ons zeggen. Kabbalisten adviseren ons om ons te verbinden met een groep van tien vrienden en samen in een kring te studeren.

Door samen Kabbalistische boeken te bestuderen, moeten we gaan voelen dat we met elkaar verbonden zijn, dan zullen wij namelijk een staat bereiken waarin onze verlangens en onze gedachten één zijn, als een ieder zich annuleert voor alle vrienden en iedereen het ene unieke geheel voelt.

Dit betekent dat wij in onze fysieke wereld zoveel mogelijk op het Hoge Licht moeten lijken dat Eén en Uniek is, dan zal Het in de mate van onze inspanningen op ons schijnen.

Vraag: Enerzijds zeggen we dat de Wijsheid van Kabbalah geen mystiek is, maar is het Licht aantrekken geen mystiek gebeuren?

Antwoord: Dit heeft niets met mystiek te maken. Het ik is een fysiek lichaam dat bepaalde krachten van aantrekking en afstoting bezit. Het Licht aantrekken is geen mystiek, het is een fysieke handeling.

Vraag: Hoe gaan we ontdekken dat de boeken ons beïnvloeden?

Antwoord: Het is niet zo dat het boek je beïnvloedt, het is jullie gezamenlijk verlangen.

Dat voel je als warmte naar de vrienden, naar de mate van de gemeenschappelijke Kracht die tussen jullie komt en jullie met elkaar verbindt. Je gaat voelen wat er in de Kabbalistische boeken staat over in elkaar opgaan, verbinding, de eigenschappen van Bina en Malchut en de Kracht van geven daartussen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/7/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: