Eeuwig Genot

laitman_232_09Vraag: Waarom is er zo weinig plezier in het leven terwijl wij geboren zijn om genot te ontvangen? Waarom worden wij door de Natuur, de Schepper, niet beschermd voor het maken van fouten die alleen maar leiden tot pijn?

Antwoord: Ik wil het graag anders formuleren: al je problemen komen van de Schepper! Hij is de enige die alles bestuurt, regelt en organiseert, dus het lijden komt ook van Hem.

Alles is uitsluitend bedoeld om je te leiden naar je zoektocht naar werkelijk genot en om je op je weg te beschermen voor het ontvangen van kleine, waardeloze vormen van genot. Daarom geeft de Schepper je voortdurend hindernissen op je pad, zodat je zult gaan kiezen tussen goed en kwaad, zodat je op de juiste wijze gaat bepalen wat waarde heeft om in het leven van te genieten, zodat je leven vol genot zal zijn.

Daarom moet je heel serieus omgaan met wat er met je gebeurt. Allereerst moet je je realiseren dat alles van de Schepper komt, uitsluitend van Hem, dat Hij je op elk gegeven moment bestuurt en zowel je denken als je voelen bepaalt. Met andere woorden: je moet je geen enkel moment van Hem losmaken, je moet in een constante, innerlijke dialoog met Hem zijn.

Vervolgens moet je onderzoeken hoe je dichterbij een vorm van genot kunt komen die steeds correcter is. Als het de juiste vorm van genot is, zal het niet verdwijnen! Je zult je er voortdurend in bevinden en het zal steeds groter worden. Je zult een innerlijke explosie van genot ervaren en het zal je vervullen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/31/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed