Een Onvoorwaardelijk Basisinkomen

laitman_546_02Vraag: De mensheid komt geleidelijk tot de conclusie dat als iedereen een onvoorwaardelijk basisinkomen zou ontvangen van laten we zeggen 600 à 800 euro, dat voldoende zou zijn om in vrede te leven en zich geen zorgen te maken over de toekomst, op die manier zou het mogelijk zijn om zich verder te ontwikkelen.

Antwoord: Het gebeurt wel, maar op verwarrende manieren, de mensheid beweegt zich echter nog steeds in de richting van het zogenaamde communisme. Dit alles komt voort uit de meest banale materialistische tendensen die de maatschappij stabiliseren

Vraag: U hebt gezegd dat het niveau van de werkloosheid in de wereld gaat stijgen.

Antwoord: Ja, en de werkloosheid dient samen te gaan met educatie, want anders loopt het niet goed af.

In principe hoeft een mens zich niet overmatig bezig te houden met het verzorgen van zijn tijdelijke lichaam, want het heeft heel weinig nodig. Het is veel beter om het lichaam te voorzien van gewone, eenvoudige gezonde voeding zodat iedereen gezond en gelukkig kan zijn. Daarom moeten we ervoor moeten zorgen dat iedereen alles krijgt wat hij nodig heeft om fatsoenlijk te kunnen leven.

Als we deze staat bereiken, zal een mens als gevolg van de juiste educatie niet veel meer eisen, hij zal zijn tijd eraan wijden om zichzelf te veranderen, zodat hij naar het volgende niveau van ons bestaan kan stijgen​​.

Vraag: Denkt u dat een mens als gevolg van een dergelijke educatie geen etalages meer gaat bekijken om op die manier te genieten van de aanblik van waardeloze blinkende spullen?

Antwoord: Dat houdt zeker op. Als gevolg van de juiste opleiding zullen er geen etalages meer nodig zijn en waardeloze blinkende spullen zullen geen aantrekkingskracht meer uitoefenen.

Daarom ondersteun ik de idee van een onvoorwaardelijk basisinkomen en onvoorwaardelijke basis educatie.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/21/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed