Een Kabbalistische Tekst Lezen

laitman_528_01Vraag: Kan dezelfde tekst of hetzelfde boek anders worden begrepen wanneer zo’n tekst opnieuw wordt gelezen? En zo ja, wat is dan daarvan de oorzaak?

Antwoord: Het hangt uitsluitend van de persoon af, want twee mensen die hetzelfde boek lezen, bevinden zich in totaal verschillende staten.

Het boek werd geschreven door een Kabbalist die de spirituele wereld voelde en die vanaf zijn hoge niveau zijn indrukken in woorden, zinnen en letters heeft weergegeven. Daarom moeten we, wanneer we een Kabbalistische tekst lezen, zoveel mogelijk op die Kabbalist lijken om de staat waarin hij zich bevond, althans tot op zekere hoogte, te voelen.

Tegelijkertijd doen we met de hulp van onze leraar alles wat we kunnen om te voldoen aan wat er gezegd wordt in de geschriften over het advies dat aan Kabbalah studenten gegeven wordt: samenkomen, uit Kabbalistische bronnen lezen en dan deze onderwerpen bespreken.

We moeten ons op de Kabbalistische bronnen concentreren en er diep naar verlangen om zoveel mogelijk te lijken op de spirituele kelim (vaten), in onze relaties en in een volledige verbinding tussen ons als we samen komen, tien mensen die uit één bron studeren. We moeten proberen om de spirituele wortel te bereiken, namelijk de hoogte van degene die erover geschreven heeft.

We moeten ons verbinden, lijken op die spirituele staat en daarbij verwachten dat het Licht dat de Kabbalist ontdekte en in zijn geschriften heeft beschreven, ook ons zal beïnvloeden.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/7/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: