De Wijsheid Van Kabbalah Is Een Collectieve Studie

laitman_940Vraag: Wat is er nodig om de Wijsheid van Kabbalah te gaan studeren? Zijn er beperkingen?

Antwoord: Niemand hoeft psychisch getest te worden, maar iemand die de Wijsheid van Kabbalah bestudeert, moet mentaal gezond zijn. De reden hiervan is dat deze studie een bepaald niveau van innerlijke concentratie vereist. Het is een studie over de betekenis van het leven, van de mens, van onze verbinding met de Natuur en van de wijze waarop wij allemaal met elkaar verbonden zijn, etc. De Wijsheid van Kabbalah heeft te maken met informatie die van een mens enige inspanning kan vragen. Ik heb gevallen meegemaakt waarbij het resultaat was dat de conditie van een mentaal ziek mens, die geen sterke zenuwen had, verergerde. Dit komt vrij zelden voor, maar het kan gebeuren.

Vraag: Kan een mens de Wijsheid van Kabbalah alleen bestuderen of moet het in een daarvoor geschikt kader plaatsvinden?

Antwoord: Een mens bereikt niets als hij alleen studeert. De studie van de Wijsheid van Kabbalah bestaat namelijk uit twee gedeelten: een theoretische en een praktische studie. Een mens moet geleidelijk aan aanvoelen wat de bedoeling is van de Kabbalistische instructies, hoe hij ermee moet gaan werken en hoe hij zichzelf en zijn lotsbestemming kan gaan veranderen. Dit is alleen mogelijk met zijn groep vrienden.

Vraag: Betekent dit dat de studie van de Wijsheid van Kabbalah een collectieve studie is?

Antwoord: Ja, volgens de Wijsheid van Kabbalah vormt de gehele mensheid één collectief dat in één absoluut begrensde ruimte leeft.

From the Webinar on Zahav.ru 2/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: