De Selfie Als Symbool Van Een Tijdperk

Dr. Michael LaitmanVraag: Een ‘selfie’ is een concept dat zelfs psychologen niet goed kunnen verklaren. Zij denken dat het narcisme is. Mensen genieten van het nemen van foto’s van zichzelf met een videocamera, voordat ze sterven, als ze in een afgrond vallen, boven een rijdende trein staan. Daarna plaatsen ze de foto’s op het internet. Dit is de meest populaire bezigheid vandaag de dag en iedereen houdt ervan om ze te bekijken. Het is een soort virus van onze tijd.

Antwoord: Waarom kunnen ze het niet uitleggen? Als je dit op het internet plaatst, zegt dit dat ze eeuwigheidswaarde hebben. Het internet is onze ontmoeting met de eeuwigheid, want in theorie blijft alles wat daar geüpload wordt voor altijd ​​in het systeem van onderlinge menselijke relaties aanwezig. Dit is de manier om er toegang tot te krijgen.

Vraag: Waarom is een zelfportret uitgegroeid tot een vorm van communicatie?

Antwoord: Omdat een mens die zichzelf fotografeert, zich uitdrukt. Mensen kijken naar hem, begrijpen wie hij is, wat hij weergeeft door de uitdrukking op zijn gezicht, wat hij wil zeggen en op welke achtergrond hij zichzelf wil vastleggen. Het is een overdracht van heel concrete en goede informatie.

Vraag: Psychologen hanteren de theorie van sociale vergelijking. De theoretische denker Leon Festinger heeft gezegd dat de mens een aangeboren eigenschap heeft om zichzelf voortdurend te evalueren in vergelijking met anderen.

Antwoord: Jazeker, dit komt omdat ons ego geen andere manier heeft om zichzelf te beoordelen. Hoe zou het zich wel of niet kunnen meten anders dan met betrekking tot anderen: ik ben slechter, beter, waar, hoe. Het belangrijkste is om mensen te laten zien waar ik ben, met wie en met welke achtergrond. Kijk eens, wees maar jaloers en onder de indruk.

Vraag: Waarom heeft een mens voortdurend behoefte om alleen zichzelf te fotograferen? Fotografeer dan je dierbaren, je familieleden en je vrienden.

Antwoord: Mijn favorieten bestaan niet langer. Alleen ‘Ik’ besta. Zelfs als ik van iemand houd, komt dat alleen omdat hij me plezier geeft. Dit is hetzelfde als mijn liefde voor een goede steak. Dus de selfie geeft onze eigenliefde op een heel nauwkeurige manier weer, het verlangen om in het middelpunt van de belangstelling te staan. “Kijk eens naar het centrum van de wereld. Zet alles maar aan de kant. Ziet u mij? Dat ben ik.”

Vraag: Raken we hierdoor in een impasse?

Antwoord: Ja, in deze tijd evolueren we heel snel naar de erkenning dat het ego iets slechts is.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 4/4/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed