De ‘Russen’ Verlaten Israël

laitman_627_1Opmerking: Meer dan 60% van de mensen die uit Israël zijn vertrokken, waren immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie. Volgens de laatste statistieken die door het Centraal Bureau van Statistieken zijn gepubliceerd, hebben meer dan 150.000 mensen die uit de CIS-landen naar Israël zijn gekomen, Israël verlaten vanwege de hoge kosten van levensonderhoud, zij zijn verhuisd naar Canada en de VS. Het is een trend die vooral de afgelopen jaren steeds populairder wordt.

Volgens de statistieken hebben 150.000 à 200.000 mensen ons land verlaten omdat zij er financieel niet op vooruitgaan. Het grootste aantal mensen is naar Canada en de VS gegaan, het zijn de specialisten op hightech gebied.

Antwoord: Natuurlijk, het is gemakkelijker om daar te wonen. Maar ik wil wijzen op nog een eigenschap die typerend is voor de nieuwkomers. Mensen van de hele wereld die tot verschillende religies behoren, zowel Joden als niet-Joden, hebben bijvoorbeeld een verlangen om contact te maken met onze Bnei Baruch organisatie. Als wij alle geïnteresseerden kunnen opnemen, denk ik dat er 5.000 à 10.000 mensen naar Israël zouden komen. Zij zouden zich geen zorgen hoeven maken over het vinden van een baan of andere bezigheden, zij zouden vooral zorg dragen voor het samenzijn hier in het land Israël om te bouwen aan een nieuwe, verenigde maatschappij.

Het hangt allemaal af van het doel dat een mens stelt. Als iemand naar Israël komt zonder te weten wat het juiste doel is, is hij zeker beter af in het buitenland, het maakt niet uit waar.

Opmerking: Zij weten waarom zij naar Israël komen. Ze willen gewoon een groter huis, een goede auto …

Antwoord: Dat is zo, maar zij hoeven niet naar Israël te komen om dezelfde doelen te bereiken die mensen overal elders ook hebben. We moeten goed begrijpen wat het verschil is tussen de leden van onze Bnei Baruch organisatie die overal op de wereld wonen en anderen. Wij worden geleid door een spiritueel doel dat een mens duidelijk de weg wijst naar wat er belangrijk is in het leven.

Als het belang van het spirituele doel en de spirituele ideologie in de mens ontwaakt, wordt al het overige minder belangrijk. Zo iemand wil hier werkelijk naartoe komen en stemt in met elke voorwaarde zolang zijn ziel vorderingen kan maken, zich kan ontwikkelen en gevuld kan worden, terwijl het lichaam de basisbehoeften krijgt.

Vraag: Zegt u hiermee dat de toekomst van Israël hoofdzakelijk spiritueel is?

Antwoord: De toekomst van Israël is uitsluitend spiritueel en alleen degenen die met spiritualiteit verbonden zijn, zullen er kunnen wonen. Israël heeft geen ander bestaansrecht. Het maakt niet uit hoezeer de Joden in andere landen worden onderdrukt, zij zullen altijd een rustige plek vinden om daar te wonen. Ik heb er velen ontmoet op verschillende plekken in Amerika. Ik ben op congressen geweest die de Israëli’s die Israël hebben verlaten, hadden georganiseerd. Ik heb er lezingen gegeven en ik heb geleerd waardoor deze mensen gekenmerkt worden. Het maakt voor hen geen verschil waar zij wonen, het kan in Phoenix – Arizona – zijn, in afgelegen plaatsen met heel moeilijke klimaatomstandigheden die nog erger zijn dan het klimaat in Israël. Het maakt hen niet uit zolang ze maar zo ver mogelijk van hier wonen.

Zij denken dat de sfeer van angst groter wordt in Israël en zij voelen dat er minder druk en dreiging is op de plek waar zij nu wonen, zij hebben een groter gevoel van veiligheid. Maar statistisch bezien zijn daar juist veel meer gewelddadige gebeurtenissen per inwoner dan hier. Dit is dus niet de oorzaak, het punt is echter dat zij zich in Israël niet vervuld voelen. Dit land is alleen bedoeld voor mensen die ideologisch op de juiste wijze gericht zijn op de betekenis van het leven. Daarom is de toekomst alleen van ons afhankelijk!

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 3/21/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed