De Onthulling Van De Schepper

laitman_276_01De Torah beschrijft spirituele eigenschappen, geen fysieke karakteristieken. In ieder mens is bijvoorbeeld de eigenschap van ‘Mozes’ aanwezig. Zelfs de Schepper is in ieder van ons aanwezig. Een mens is een wereld waarin absoluut alles bestaat!

Daarom spreekt de Torah over de manier waarop een mens zijn innerlijke wereld in evenwicht kan brengen, er zich mee kan verbinden en deze innerlijke wereld op de juiste manier kan corrigeren, afstemmen en ijken.

Alleen dan kan men zijn innerlijke wereld gebruiken om de Schepper te onthullen, door de juiste interactie tussen alle delen daarvan. De innerlijke harmonie die zich in een mens vormt, geeft hem het gevoel van het Hoge Bestaan. Dit is de Kracht die alles vult, in evenwicht brengt en bestuurt.

Als alle delen met elkaar in evenwicht zijn, elkaar aanvullen in ons en er niets meer is dat op een verstorende manier zou kunnen werken, vormt zich de gemeenschappelijke eigenschap die we de Schepper noemen. Dit is de onthulling van de Schepper.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 4/12/15

 

One Comment

  1. I can’t believe you’re not playing with me-a-htt was so helpful.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed