De Heidenen Naar Saoedi-Arabië Sturen

laitman_741_02Opmerking: De opperrabbijn van Israël heeft aangekondigd dat we alle heidenen naar Saoedi-Arabië moeten sturen en dat er voor hen geen plaats is in Israël.

Antwoord: Als Kabbalist ben ik het helemaal met hem eens. Er is in Israël geen ruimte voor heidenen, er is alleen plaats voor joden omdat de term ‘Het Land Israël’ verwijst naar het verlangen dat rechtstreeks op de Schepper gericht is, op de eigenschap van liefde en geven. Het woord ‘land – Eretz’ verwijst naar verlangen: Ratzon, en de naam ‘Israël’ is afkomstig van de woorden ‘Yashar-El’, wat ‘rechtstreeks naar de Schepper’ betekent.

Volgens de Wijsheid van Kabbalah zijn de woorden ‘Torah, Israël en jood ‘ staten in onze wereld, de Hoge Wereld, etc. Een jood is een mens die hunkert naar de liefde voor anderen en een heiden is een mens die dat verlangen niet heeft, maar alleen egoïstische eigenliefde kent.

Daarom is er volgens deze definitie alleen ruimte voor joden in het Land Israël, namelijk voor degenen die liefde voor anderen voelen, het kunnen Italianen zijn, Mexicanen, Fransen, iedereen. Wanneer een mens rekening gaat houden met anderen, wat betekent dat hij de innerlijke psychologische barrière overstijgt, en hij hen als meer nabij ervaart en niet als vreemden, wordt hij een jood. Dit land wordt het Land Israël genoemd en alleen de mens met deze verlangens, de mens die zijn verlangens van haat naar liefde heeft gecorrigeerd – wat betekent dat hij is getransformeerd – is een jood. De term ‘jood’ of in het Hebreeuws ‘Ivrit’ is afkomstig van het Hebreeuwse woord ‘Ever – overstijgen’, van haat naar liefde. De hele mensheid moet dit gevoel van liefde bereiken, niet alleen degenen die uit een Joodse moeder zijn geboren.

Joden die uit een Joodse moeder zijn geboren, zijn in het bezit van de methode voor het overstijgen van egoïsme naar altruïsme, van haat naar liefde, in het verleden hebben zij dit bereikt. Later vielen ze terug vanuit liefde naar haat en 2000 jaar lang bevonden ze zich in een staat van haat. Daarom moeten ze vandaag weer naar het leven terugkeren en de gehele wereld laten zien hoe de mensheid het egoïsme overstijgt, van de haat naar anderen naar liefde.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 3/28/16

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed